Versenyértesítő

Írta: Kovacs Gabor. Beküldve: Uncategorised

A rendező Salgótarjáni Dornyay SE és Balassagyarmati Balassi Bálint KSE szeretettel köszönti a versenyzőket a 2021. évi Nógrád Nagydíjon!


Általános információk

 

A járvány miatt a XIV. Nógrád Nagydíj az eredetileg tervezett tavaly áprilisi időpontban elmaradt, és idén sem a korábbi években megszokott külsőségek mellett rendezzük meg. A szokásosnál kevesebb futam lesz. Nem lesznek a versenyközpontok a korábbi években megszokott színvonalon kiépítve, kevesebb szolgáltatás lesz, elmarad a büfé, óvoda, gyerekverseny stb. 

     Kérjük, hogy a versenyértesítőben szereplő Covid-óvintézkedéseket maradéktalanul tartsátok be és ezek betartására figyelmeztessétek versenyzőtársaitokat is!

     Kérjük megértéseket, bízva abban, hogy 2022-ben visszatérhetünk majd a szokásos körülmények közé.

 

Versenybíróság

Elnök

Sramkó Tibor

Elnökhelyettes 

Goldmann Róbert, Kovács Gábor

                                         Pályakitűző

Ellenőrzőbíró

     -E1 rövidített táv

Erdélyi Gyula

ifj. Kiss György

     -E2 hosszútáv

Goldmann Róbert

Marosán Dávid

Titkár

Goldmann Róbert

SI és informatika

Alb Levente, Tóth Ábel Tibor, Stork Gábor, Stork Mihály, Berecz Gábor

Rajt

Nagy Ákos és Kovács Zoltán

Cél

Sramkó Tibor

Felvezetés felelős

Erdélyi Gyula

Versenyorvos

Dr. Tamássy Gyula

 

Verseny meghatározása

E1, E2:

Kétfordulós nappali egyéni verseny összetett értékeléssel,

országos rangsoroló

 

Program, tervezett „0” idő, helyszínek, versenyidő

2021.04.24.

szombat

11:00

Salgótarján

Forgáchtelep

E1 – rövidített távú verseny

országos rangsoroló

versenyidő

120 perc

2021.04.25.

vasárnap

11:00

Kazár

E2 – hosszútávú verseny

országos rangsoroló

versenyidő 180 perc

 

A helyszíneket lásd a térképvázlaton, továbbá Google térképen:

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1U6RF6TQiGCnLlw5-v5nOvrIX7XBqunIV&usp=sharing

 attekintoterkep2

Versenyközpont, bérelt dugókák kiadása, utólagos nevezés, nevezési díj fizetése

A helyszíneket, időpontokat lásd a Futamonkénti részletes információk című részben.

     Nevezés az ENTRY-ben már nem lehetséges. A beérkezett nevezések szerinti fizetési listákat április 18-án vasárnap egyesületenként feltöltjük az MTFSZ honlapjára, mely elérhető lesz a verseny honlapjáról és az ENTRY-ből is. Ezek alapján át tudjátok nézni a kiszámolt nevezési díjakat, költségeket. A listákat péntek estig naponta tervezzük frissíteni a beérkezett módosítások függvényében.

     A fizetési lista megjelenését követően, az utólagos nevezések és az esetleges módosítási, változtatási igények bejelentésére az SDS nevező applikáció fog rendelkezésre állni, kérjük, hogy elsősorban ezt használjátok majd az e-mail helyett. (lásd alább). Az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail cím továbbra is használható az SDS nevező applikáció megjelenéséig, és szükséges esetben utána is.

     A járványra való tekintettel így a megszokott jelentkezési folyamat is elmarad, hagyományos versenyiroda nem fog működni a versenyközpontban. A helyszínen csak a bérelt dugókák kiadása történik. Egyéb, személyes kontaktust igénylő „ügyintézés” nem lehetséges. Ugyanakkor módosítás, helyszíni nevezés lehetséges lesz, amelyet az SDS nevező applikáción keresztül kell kérni. Tudnivalók ezzel kapcsolatban:

 • Az SDS nevező applikáció április 19-én hétfőtől elérhető az MTFSZ versenynaptárból és az ENTRY-ből, mindkét helyen a verseny felülete alatt található linken, a Nógrád Nagydíj honlapjáról (www.nogradnagydij.hu) valamint a helyszínen, az online eredményközlő rendszeren keresztül, a verseny egyszerűsített honlapján.
 • A kérelem 3 féle űrlapon adható le (az SDS nevező applikációban kérjük figyelmesen olvassátok el, hogy melyik űrlap milyen esetben használható).
 • A kérelmek feldolgozottsága klubonként rendezve megtekinthető lesz az SDS nevező applikációban (a helyszínen leadott bérelt dugóka igény esetén „feldolgozott” állapot kijelzésekor vehető át a dugóka).
 • Az üres helyek rajtidőinek lefoglalására technikai okok miatt csak korlátozottan lesz lehetőség (az űrlapon igényelhető rajtidő, de figyelembe kell venni, hogy az foglalt lehet egy, már korábban beérkezett, de még fel nem dolgozott módosítás miatt, vagy nem adható ki a versenyszabályzat előírásai miatt), viszont a kiosztott rajtidőt közölni fogjuk. Emiatt kérjük megértéseteket.
 • Az SDS nevező applikáció mindkét versenynap 10:30-ig használható kérés benyújtására.
 • Amennyiben az SDS nevező applikáció valamiért nem működne, kérjük, hogy a helyszíni nevezést az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre írjátok meg e-mail-ben. Ez a levelezési cím kizárólag a helyszíni nevezés idején, a versenyközpontban használható, hiba esetén.

 

nevezési díj

MTFSZ versenyengedéllyel

04.14-től

E1, E2

FN12C-18

FN65-

1 nap

2600 Ft

2 nap

5100 Ft

FN20-60

1 nap

3600 Ft

2 nap

7100 Ft

D, DK, Nyílt

1 nap

2300 Ft

2 nap

4500 Ft

 

nevezési díj

MTFSZ versenyengedély nélkül

04.14-től

E1, E2

FN12C-18

FN65-

1 nap

3200 Ft

2 nap

6300 Ft

FN20-60

1 nap

4200 Ft

2 nap

8300 Ft

D, DK, Nyílt

1 nap

2300 Ft

2 nap

4500 Ft

Hagyományos SI dugóka bérlés 14-es korcsoport felett 300Ft/fő/futam. SIAC dugóka bérlés minden esetben 600Ft/fő/futam. Aki SIAC dugókát szeretne bérelni, az az SDS nevező applikációban vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezze.

     Kérjük, a számlázási adatokat (név, cím, adószám) e-mailben küldjétek el az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.  Utána e-mailben kapjátok meg a számlát, ami alapján át tudjátok utalni a nevezési díjakat.

Parkolás

Mindkét nap a Futamonkénti részletes információk című részben megadott helyen és módon.  

     Kérjük a parkolást irányító rendezők utasításainak maradéktalan betartását, törekedjünk a rendelkezésre álló parkolóhelyek gazdaságos kihasználására!

     A parkolók környékén a forgalom –különösen jó időben- nagy lehet, a parkolókban a nyitott autókat ne hagyjátok őrizetlenül, értékeitekre vigyázzatok, azokat a bezárt autóban se hagyjátok feltűnő, jól látható helyen! Az autókulcsokat a Versenyközpontban lévő csomagmegőrzőben le lehet adni.

 

Terep

A terep domborzata helyenként igen részletgazdag, itt-ott riolittufa felszínnel, elhagyott bányaterületekkel, meddőhányókkal, változatos futhatósággal.

     Domborzatilag és növényzetileg is igen változatos terep. Gyönyörű szálerdőtől a sűrű növényzetig, borókásig, kellemesen hullámzó hátaktól a mély szurdokokig mindenféle tereptípus megtalálható.

     A növényzet a magasabb területeken jól futható és a láthatóság is igen jó, lombos és fenyőerdők egyaránt előfordulnak. Az alacsonyabb területeken, és a lakott területekhez közeledve sűrűbbé, bozótosabbá válik a terep és a láthatóság is lecsökken. Előfordul telepített akácerdő is változó futhatósággal.

     A domborzatra többféle típus jellemző. Lankás, völgyekkel gyengén szabdalt domboldalak, erősen erodált, metsződésekkel és horhosokkal sűrűn átszőtt völgyrendszerek és mesterséges külszíni szénbányák, meddőhányók. Megtalálhatók a nagy domborzati formákkal tagolt nagy szintkülönbségű tereprészek is. Horhosokban, mély völgyek oldalában, valamint a külszíni bányákban előfordulnak 10-20 méter magas leküzdhetetlen veszélyes letörések vagy sziklafalak, ezek anyaga porladó homokkő vagy riolittufa, ezért is veszélyes megkísérelni leküzdésüket.

     Az úthálózat sűrűsége változó, általában közepes, de a szabdalt területeken csak néhány ösvény vezet keresztül.

     Az áthatolhatatlan sziklafal jelével jelzett sziklafalak, völgyoldalak, letörések valóban áthatolhatatlanok! Riolittufa- és bazalt sziklák egyaránt előfordulnak a terepen. Utóbbiak mágneses tulajdonsággal bírnak, 1,5 méteres körzetükben a tájolót eltéríthetik!

     Az egykori szén- és kőbányászat nyomai (a felhagyott bányaterületek mellett) sokfelé megtalálhatók mesterséges tereptárgyak formájában. Egykori kisvasutak nyomvonala, villanyvezetékek oszlopainak betongyámjai, betömedékelt tárók, aknák és alagutak bejáratai, romok, épület- és építménymaradványok gazdagítják a terep síkrajzát.

     A terepen néhol a növényzet az átlagostól erősebb, lábszárvédő viselése ajánlott.    

     Az erdőművelés folyamatos, irtásokat, ritkításokat helyenként a legutóbbi időben is végeztek, a szállító járművek nyomait a térkép nem mindenütt jelzi.

     A terep releváns mind a 2021. évi Középtávú és Váltó Országos Bajnokság mind pedig a 2022. évi Ifjúsági Európa-bajnokság vonatkozásában.

     Felhívjuk a figyelmet, hogy a terep közvetlenül szomszédos a Középtávú és Váltó Országos Bajnokság terepével. Utóbbira a KOB-VOB időpontjáig terepletiltás van érvényben, azon addig mindenféle tájfutó tevékenység tilos!

    

Térkép

Készítés ideje 2012-15 között, aktualizálva 2020-21-ben, ISOM2017-2 jelkulcs. Mindkét futamon 4+1 színes digitális ofszetnyomással vízálló, Pretex papírra nyomtatva. Részletes adatok (méretarány, alapszintköz, térképméret) az adott futamoknál.

     A járvány miatt, a csoportosulások elkerülése végett a Versenyközpontokban a verseny terepéről korábban készült térképek nem tekinthetők meg, csak a verseny honlapján.

 Pontmegnevezés

A térképen szimbóllal.

     Pótszimbolt a megszokottól eltérően nem a rajtban adunk, hanem a Versenyközpontban. A járvány miatt cellux, olló nem lesz kitéve. Rögzítésről, szimboltartóról mindenki magának gondoskodjon!

Kategóriák

A kategóriák megnevezése angol rövidítéssel van megadva: M - férfiak, W - nők.

A nyílt kategóriák: Nyílt technikás (Nyílt T); Nyílt könnyű (Nyílt K); Nyílt szalagos (Nyílt Sz).

     A 10D, 10DK, 12D és Nyílt szalagos kategóriák szalagozottak, de a szalagozás nem a logikus útvonalon halad, hanem kanyarokat csinál, a bátrabbak levághatják ezeket a kitérőket. A szalagozás narancs színű, aminek mentén akár több, az adott kategóriában nem érintendő ellenőrzőpont is található. Utóbbiakon nem szükséges lyukasztani.

     A 10D és 12D kategóriában a versenyzők kísérése nem megengedett. A 10DK kategóriákban a versenyzőket szabad kísérni.

     A Nyílt és DK kategóriák versenyzői is rajtlista szerint indulnak.

     Bizonyos kategóriákban csak 1-4 nevezés érkezett, de nem alkalmaztunk kategória-összevonást. Ezek a versenyzők, ha minősítést szeretnének futni, átkérhetik magukat másik népesebb kategóriába, az SDS nevező applikációban vagy e-mailben jelezve az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

      

Pontérintési rendszer

Sportident. A dobozok Air+ üzemmódban működnek.

 

Ellenőrző pontok

Állványon narancs-fehér színű bója, SI doboz, szúróbélyegző.

Frissítés

A járványra tekintettel a befutás után frissítőt nem adunk, kérjük erről mindenki magának gondoskodjon! Az E2 futamon a hosszabb pályákon frissítőt adunk, részletes leírást lásd az adott futamnál.

     

Térképleadás

Befutás után a térképet nem kell leadni. Kérjük a sportszerű magatartást, a befutott versenyzők ne mutassák meg pályájukat a még el nem rajtolt társaiknak.

Helyszíni információk, eredményközlés

A járvány miatt, a csoportosulások elkerülése végett a helyszínen nem lesz kitéve versenyértesítő, tájékoztató és a rajtlisták sem lesznek kifüggesztve. Nem lesz sem papír alapú, sem kivetített eredményközlés, nem osztunk részidős cetlit a dugóka kiolvastatása után. Ezeket az információk megtalálhatóak a verseny és az MTFSZ honlapján.

     A fenti információkat és a verseny eredményeit ezen kívül az online eredményközlő rendszeren lehet követni, melyre wi-fire csatlakozni képes, web böngészővel rendelkező eszközzel (okostelefon, táblagép, laptop) lehet csatlakozni. Nem szükséges hozzá mobilinternet hozzáférés.

     Technikai adatok: SSID: result (nyílt rendszer, jelszó nélkül lehet csatlakozni).

     A böngészőbe a http://result.hu címet kell beírni. Itt a verseny egyszerűsített honlapját éritek el, ahonnan egy kattintással el tudtok navigálni az online eredményekhez. Értelemszerűen ki kell választani a kívánt kategóriát, és utoljára be kell állítani a frissítés időközét (30 másodperc, 1 perc, 2 perc, vagy 5 perc).

     Kérjük, hogy a wifi-t csak a lehető legszükségesebb ideig használjátok, csatlakozzatok le, ha már nem használjátok!

     Élő eredményközlés az MTFSZ honlapon.

     Az adott versenynap végén az eredményeket a verseny honlapjára is feltöltjük.

Gyerekverseny, óvoda, csomagmegőrző

A járvány miatt sem gyerekverseny, sem óvoda nem lesz, kérjük megértéseteket. A Versenyközpontban a rendezői sátor mellett csomagmegőrző működik, az autókulcsokat is itt lehet leadni.

Díjazás

A két futam összetett eredménye alapján az 1-3. helyezettek érmet kapnak. 

     

Eredményhirdetés

A járvány miatt hagyományos eredményhirdetés nem lesz. Az 1-3. helyezettek az érmeiket vasárnap az összetett eredmény kialakulása után a rendezői sátornál vehetik át. Aki nem várja meg az eredmény kialakulását, azok részére az érmeket egyesületenként összegyűjtve a Középtávú OB-n adjuk át.

Környezetvédelem

A járvány miatt a Versenyközpontokban hulladékgyűjtés nem lesz. Az esetlegesen képződő hulladékot mindenki vigye haza magával. Köszönjük előre is!

Illemhely, tisztálkodás

Mindkét nap a Futamonkénti részletes információk című részben megadott helyen és módon.  

 

Covid-óvintézkedések

 

Mit tehetsz versenyzőként a fertőzés elkerülésére?

 • Nevezz be idejében! Csak a legszükségesebb esetben módosíts!
 • Ha mégis szükség van rá, akkor az SDS nevező online alkalmazás segítségével a verseny napján 10.30 óráig tudsz utólagosan vagy a helyszínen nevezni és módosítani.
 • Utald át előre a nevezési díjat!
 • A versenyt a „gyere-fuss-menj haza” elv szerint rendezzük, senki se tartózkodjon a Versenyközpontban a szükségesnél hosszabb ideig.
 • Kövesd a szervezők utasításait! Ne felejtsd el a 1,5 méteres távolságszabályt mindenki számára, aki nem ugyanabban a háztartásban él.
 • A rég nem látott ismerősöket, barátokat csak integetéssel üdvözöld! Kerüljétek a kézfogást, puszit, ölelést!
 • A Versenyközpontban hordj maszkot, azt csak a sporttevékenység végzéséhez vedd le!
 • Pontfogás után ne állj meg közvetlenül az ellenőrző pont mellett, ha időre van szükséged a következő átmenet végrehajtásának megtervezéséhez.
 • A beérkezés utáni frissítéshez és tisztálkodáshoz hozz saját vizet / mosókendőt.
 • Hozzál saját frissítőt és ételt, majd vidd haza a szemetedet is!
 • Beérkezés és kiolvasás után ne tömörülj szorosan versenytársaiddal, hogy megvitassátok a pályát és az útvonalválasztást - a távolsági szabályok itt is érvényesek.
 • E helyett az útvonaladat a verseny után töltsd fel vagy rajzold be a Routegadget-re, így másokkal is meg tudod osztani.

 

Mit teszünk mi rendezők a fertőzés elkerülésére?

 • Igyekszünk elkerülni az összes olyan helyzetet, ahol a fertőzés átadható, azaz ahol sok ember egyszerre kis helyen gyűlik össze.
 • Elkerüljük a versenyhez lebonyolításához nem feltétlenül szükséges kényelmi megoldásokat.
 • Amit mindenképp szükséges megcsinálni, azt a személyes kontaktusok minimalizálásával oldjuk meg.
 • Utólagos vagy helyszíni nevezés az SDS nevező online alkalmazásban a verseny napján 10.30 óráig lehetséges a besorsolt üres helyek erejéig.
 • Az esetleges módosításokat szintén az SDS nevező online alkalmazásban kell intézni.
 • A nevezési díjat előre át kell utalni.
 • Nincs számlaírás a helyszínen, a számlát mindenki e-mailben kapja meg.
 • A helyszínen személyes kontaktussal csak a bérelt dugókák átadása történik, egyesületenként előre összekészített csomagban.
 • Nincs helyszínen kifüggesztett tájékoztatás, rajtlista, térképkiállítás, eredményközlés. Ezek mindegyike megtalálható azonban a verseny és az MTFSZ honlapján és mobileszközökön is elérhető a Versenyközpontban.
 • Nincs nagy rendezvénysátor. Rossz idő esetén kérjük húzódjatok az autóitokba.
 • Nincs pótszimbol a rajtban, ami az esetenként foggal tépett celluxos rögzítés miatt különösen fertőzésveszélyes. De van helyette a Versenyközpontban felvehető pótszimbol.
 • Minden kategória rajtlista szerint indul, egyenletesen kiosztott, kellően széthúzott rajtidőkkel. Így a rajtban sem tartózkodik egyszerre sok ember. Törekszünk arra, hogy egy percben 4 főnél többen ne induljanak.
 • Az azonos egyesületbéli versenyzők a rajtlistában azonos blokkba kerülnek, egymáshoz közeli rajtidőkkel. Így az utazás jobban szervezhető, a versenyen tartózkodás időtartama csökkenthető.
 • Az elhúzott és egyenletesen elosztott rajtolás miatt a célban és a Versenyközpontban is eloszlanak az emberek, kevesebben tartózkodnak egyszerre ugyanazon a helyen.
 • A kihelyezett cél miatt a kiolvastatásra nem közvetlenül a befutás után, magas pulzusú, csapzott, izzadt versenyzőkkel kerül sor. Ezzel is csökken a fertőzés veszélye.
 • Kézfertőtlenítőt helyezünk el a szükséges helyeken.
 • Nem osztunk frissítőt és nem vesszük el a térképet befutás után, nem adunk részidős cetlit.
 • Nincs eredményhirdetés. A legjobbakra ezzel együtt ugyanúgy büszkék vagyunk, ők érmeiket egyénileg kaphatják meg.
 • Nincs óvoda és gyerekverseny. Sajnáljuk, hogy így épp a legfiatalabbak maradnak ki a versenyhangulat élményéből, de jelen helyzetben ez tűnik a legjobb megoldásnak.
 • Nincs büfé. Kérjük hozd magaddal saját ételedet, italodat és azt a saját autódban fogyaszd el!
 • Nincs hulladékgyűjtés. A keletkezett hulladékot vidd haza!

Egyéb

     A versenyen kereskedelmi tevékenység csak a verseny elnökével előzetesen egyeztetett módon, a megfelelő Covid-óvintézkedések betartása mellett lehetséges.

     A vadásztársaság tájékoztatása szerint a vaddisznók fialási időszakában vagyunk. A vackán megzavart malacait féltő anyakoca esetlegesen veszélyt jelenthet a megzavaróra. Ilyen helyek jellemzően a 3-as zölddel jelölt sűrű bozótosok mélyén fordulnak elő, ezeket a pályák logikus útvonalai elkerülik.

     A meredek oldalak miatt fokozottan ajánlott stoplis vagy félszöges, illetve terepfutó cipő viselése.

     A versenyen mindenki saját felelősségére indul, a rendezőség az esetlegesen bekövetkező balesetekért, időveszteségért felelősséget vállalni nem tud!

     Kérjük, mindenki vigyázzon az erdő és a környezet tisztaságára!

Támogatók

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata

Kazár Község Önkormányzata

Építők KC Salgótarján

North Star Lovasudvar

Tarján Acél Kft.

Szikszai Szabolcs egyéni vállalkozó

KGKZ építész Kft.

Borea-67 építész bt.

 

Futamonkénti részletes információk

 

E1 rövidített távú futam, Salgótarján-Forgáchtelep, 2021. április 24. szombat           

 

Versenyközpont

Forgáchtelepi sportpálya, Salgótarján-Forgáchtelep, Salgótarján városközpontjától 3 km-re.

(ONEB 2013 versenyközpontjával megegyező helyen)

48°05'02.9"N 19°48'44.4"E illetve 48.084129, 19.812321

Megközelítés

A térképvázlat szerint. Salgótarján régi 21-es útról (Rákóczi út) a letérés táblákkal jelezve, a Forgách Antal majd a Vasvári Pál úton át.

E1 VK

Parkolás

A Versenyközponttól 200-500 méter távolságra, a parkolásirányítók utasításai szerint, ideiglenes parkolókban továbbá a környező utcák mentén.

     A parkolók környékén a forgalom –különösen jó időben- nagy lehet, a parkolókban a nyitott autókat ne hagyjátok őrizetlenül, értékeitekre vigyázzatok, azokat a bezárt autóban se hagyjátok feltűnő, jól látható helyen! Az autókulcsokat a Versenyközpontban lévő csomagmegőrzőben le lehet adni

Bérelt dugókák kiadása szombaton 9:00 órától a Versenyközpontban. Módosítás, helyszíni nevezés kizárólag a személyes kontaktus nélküli SDS nevező online alkalmazás segítségével lehetséges, akár már a versenyre való utazás közben.

„0 idő” 11:00 órakor.

 

Térkép

A térkép kódjele a pályaadatok táblázatban a megfelelő betűvel jelezve.

térkép neve

méretarány

alapszintköz

méret

térkép kódjele

Somlyó • Fánya-kő

1: 10 000

5 m

250*305 mm

a

Somlyó • Barackos

1: 10 000

5 m

305*187 mm

b

Somlyó • Viadukt

1: 10 000

5 m

215*150 mm

c

Somlyó • Nagy-halda

1: 7500

5 m

305*215 mm

d

 

VK-rajt távolság 1800 m / 140m, kék-fehér szalagozáson. A rajtszalagozás nem a kihelyezett célon át vezet.

A futamon kihelyezett cél lesz. Itt csak egy célkapu és céldoboz lesz. Kiolvastatni a Versenyközpontban kell, legkésőbb 16.00-ig. A járvány miatt nem osztunk részidős cetlit a kiolvastatás után.

Kihelyezett cél-VK távolság 900m / 0m, sárga-fehér szalagozáson

A versenypályák kereszteznek egy kis forgalmú műutat, néhány pálya esetében a logikus útvonal is ennek mentén halad rövidebb szakaszon. Az úton való átkelésnél, az út mentén futásnál fokozottan figyeljetek!

Illemhely, tisztálkodás

    A futamon mobil WC-k nem lesznek, hanem a Versenyközpontnál lévő épületekben található WC-ket használhatják a versenyzők. A biológiai szükségletek erdőben való elvégzésére korlátozottak a lehetőségek, aki mégis ezt a megoldást választja, kérjük, hogy tevékenységének nyomait gondosan tüntesse el!

    A WC-knél vízvételi lehetőség is van.

 

Viadukt

A versenyterepben (nem elírás: benne a terepben!) található Magyarország legnagyobb vasbeton szerkezetű ívhídja. A 200 méter hosszú, 18 méter magasságú, rendkívül impozáns megjelenésű hétnyílású Somlyóbányai viadukt 1911-12-ben épült. A kőszénbánya szállítási feladatait végző kisvasút pályája vezetett át rajta. A bányászat megszűnése után az 1940-es évektől kezdve a völgyet elkezdték meddővel feltölteni, így sajnos a hidat az 1950-es évek végére „élve eltemették”. Az utóbbi években lelkes lokálpatrióták a hídpálya felső részének egy kis darabját megtisztították a ráhordott meddőtől, így az láthatóvá vált.

     További információk, képek a viaduktról:

https://tarjanikepek.hu/2007/12/18/salgotarjani-viadukt-volgyhid/

https://www.startlap.hu/utazas/kiasnak-egy-betemetett-viaduktot-salgotarjanban/

 

E2 hosszútávú futam, Kazár, 2021. április 25. vasárnap

 

Versenyközpont

Kazár-Bélatelep, Kazár központjától 2,5 km-re.

48°03'40.3"N 19°49'46.3"E  illetve  48.061191, 19.829534

Megközelítés

A térképvázlat szerint. A Salgótarján-Kazár közötti útról a letérés táblákkal jelezve.

E2 VK           

Parkolás

A Versenyközpont melletti füves területen, a parkolásirányítók utasításai szerint.

     A parkolók környékén a forgalom –különösen jó időben- nagy lehet, a parkolókban a nyitott autókat ne hagyjátok őrizetlenül, értékeitekre vigyázzatok, azokat a bezárt autóban se hagyjátok feltűnő, jól látható helyen! Az autókulcsokat a Versenyközpontban lévő csomagmegőrzőben le lehet adni

Bérelt dugókák kiadása a csak vasárnap indulóknak 9:00 órától között a Versenyközpontban. Módosítás, helyszíni nevezés kizárólag a személyes kontaktus nélküli SDS nevező online alkalmazás segítségével lehetséges, akár már a versenyre való utazás közben.

„0 idő” 11:00 órakor.

 

Térkép

A térkép kódjele a pályaadatok táblázatban a megfelelő betűvel jelezve.

térkép neve

méretarány

alapszintköz

méret

térkép kódjele

Somlyó • Szökrestvány

1: 10 000

5 m

305*442 mm

e

Somlyó • Sas-lápa

1: 10 000

5 m

305*215 mm

f

Somlyó • Kerek-bükk

1: 10 000

5 m

150*215 mm

g

Somlyó • Flóris-táró

1: 7500

5 m

305*250 mm

h

Somlyó • Finta-köz

1: 7500

5 m

305*170 mm

i

 

Rajt, kihelyezett cél

VK-rajt távolság 900 m / 100 m, kék-fehér szalagozáson.

A futamon kihelyezett cél lesz, ami a rajt közelében található. A VK-ból induló kék-fehér szalagozás 800 méter / 95 m szint után egy elágazáshoz érkezik. Innen az egyik irányban 100 méterre van a rajt, másik irányban szintén 100 méterre van a kihelyezett cél. A kihelyezett célban csak egy célkapu és céldoboz lesz. Kiolvastatni a Versenyközpontban kell, legkésőbb 16.30-ig. A járvány miatt nem osztunk részidős cetlit a kiolvastatás után.

     A VK-ból a rajtba vezető útvonal és a kihelyezett célból a VK-ba visszavezető útvonal 800 méteres szakaszon megegyezik. A szembeforgalom miatt ezen a szakaszon is erősen ajánljuk a maszk viselését!

Kihelyezett cél-VK távolság 900m / 0m, kék-fehér szalagozáson

     A kék-fehér szalagozás útvonala egy szakaszon közvetlenül a versenyterep mellett vezet, ezt a szakaszt táblákkal jelöltük, ide kérjük ne lépjetek be!

Frissítőhely

Ellenőrzőponton lesz frissítőhely telepítve az alábbi kategóriákban, a szimbolban a pohár jel jelzi.

M18B, M20A, M21A, M35A, M40A, W21A

Illemhely, tisztálkodás

A futamon mobil WC-k lesznek. Vízvételi lehetőség a VK-ban nem lesz, kérjük mindenki magának gondoskodjon vízről iváshoz vagy tisztálkodáshoz.

 

Sikeres és élvezetes versenyzést kíván mindenkinek

a RENDEZŐSÉG